READING

Architect’s three storey Abode in Gurugram

Architect’s three storey Abode in Gurugram

Designed by Linear Concepts

Located in the dense metroscape of Delhi NCR, the project houses a small family of 4. Father-Son duo being the lead architects & designers wanted to keep their house simple, spacious and wished to play along the lines of linearity which is their core designing principle.

A three-storey villa, Satyasheel, is designed with an open floor plan concept for the ground floor – a formal drawing room, family lounge, open kitchen with an exclusive dining area. The house gets natural light in abundance & is very well ventilated which is utilized optimally by the architects in planning.

    

Northeast portion has been ‘provided’ with a skylight on the terrace, providing ample daylight to the entire house. The two floors on the top comprise two rooms per floor with a separate walk-in and a spacious bathroom catering to the needs of the family.

Cross ventilation ensures the house to be cool during the summer months of Delhi and the house is equipped with thermal insulation slim line floor to ceiling windows. The interiors have been designed according to the contemporary – modernist themes with keeping the user needs in focus.

 

Architects: Linear Concepts

Project Name: Satyasheel

Location: Gurugram, Haryana, India

Area: 5800 SQ.FT.

Status: Completed in 2018

Category: Houses, Residential Architecture

Architect in Charge: Sanjay Jethi, Shaleen Jethi

 

Additional Credits

Concept Team: Nidhi Jajodia, Roquiya Khan

Structure Consultant: Archestructon

Photographs: Rohan Dayal

All project images are © Architecture firm/Design firm/Student and Photographer mentioned respectively. The text is provided by the Architecture/Design firm/Student which may have been edited as per the editorial discretion.

RELATED POST

Your email address will not be published. Required fields are marked *